weer een spannend verhaal - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Inge Bemelen - WaarBenJij.nu weer een spannend verhaal - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Inge Bemelen - WaarBenJij.nu

weer een spannend verhaal

Door: Inge

Blijf op de hoogte en volg Inge

11 November 2006 | Suriname, Paramaribo

Ik wil iedereen even bedanken voor alle lieve berichtjes op de site en de mailtjes!! Doet me echt heel goed. Het is alleen moeilijk om af en toe op alles te reageren. Maar ik doe mijn best. Zeker met sms’en probeer ik altijd iets terug te sturen als ik al een sms ontvang. Dat gaat nog niet helemaal goed.

Nou even denken waar ik gebleven ben de vorige keer… Hebben alweer wat dingen ondernomen hier. Het valt niet mee met de warmte, maar sommige dingen horen er bij.
Wij zijn bij de vreemdelinge dienst geweest, om onze verblijf te verlengen. Helaas moet ik me nog extra aanmelden bij de justitie van hier. Omdat ik 10 dagen over het half jaar heen zit. Dus dat moet ik nog even gaan regelen. De bus rit daarheen en terug was ook een heel avontuur. Heen was de buschauffeur ons vergeten af te zetten, dus draaide midden op de weg. En op de terugrit hadden we onze halte gemist, dus hebben de hele rit maar uitgezeten, haha. Dat duurde ongeveer 20 minuten, mijn broek was van de achterkant helemaal nat gezweet. Erg lekker dus…

We waren ook nog bij de markt geweest. De mensen daar hebben ons wel uitgelachen, wij wisten helemaal niet wat alles was. Maar uiteindelijk hebbenen kousenband en komkommer gekocht. En hebben zomaar zelf gekookt. Ik zal onze heerlijke maaltijd ook op de site zetten.

Woensdag ben ik op mijn fietsje naar Annie Crèche gegaan. Dat was nog een heel avontuur. Was een beetje verkeerd gereden, reed van de Kwattaweg af en dat was niet de bedoeling. Maar ja, het is al moeilijk om links te rijden, te zorgen dat je niet van je fiets wordt afgereden. Dan is de weg zoeken net iets te veel, hahaha. Na ongeveer 20 minuutjes kwam ik helemaal bezweet aan. En dit was om 9.00 ’s ochtends. Nog even met Annette zitten kletsen. Ik ga nu eerst elke week op een andere groep werken. Dat zijn dus de eerste 4 weken. Ondertussen ga ik met een collega het rapportage systeem opzetten, want daar lopen ze mee achter. Die zelfde collega ga ik in 6 maanden klaarstomen om uiteindelijk de leidende rol over de groepsleidsters te hebben. Dus zorgen dat de werkdoelen goed uitgevoerd worden, kijken welke doelen het beste behaald kunnen worden en vooral het rapporteren verbeteren. Dus eigenlijk ga ik niet heel veel met de kinderen zelf werken. Maar meer een begeleidende rol op me nemen. Ze zijn wel erg blij dat ik er nu ben. Had al meteen kunnen beginnen.
Daarna wilde we ons gaan inschrijven bij Toranica om te sporten en zwemmen… Hadden ze de verkeerde informatie gegeven, kunnen alleen voor één jaar inschrijven. En niet voor 6 maanden. Nu hopen we dat ze een uitzondering maken, gebeurd wel eens. Zeker omdat het voetballen er voor mij er echt niet in zit. Ze spelen hier op echt hoog niveau, ga me niet voorschut zetten.
Om het verdriet te verminderen zijn Amber en ik maar gaan shoppen… Moeten iets met het geld wat we hadden opgenomen. Heb een broek, shirt en tas voor ongeveer 25 euro. Daarna hebben we ongeveer een uur naar lijn 6 gezocht. Dat was echt afzien in die hitte. Zaten we eindelijk in de bus, was er geen chauffeur. Na ongeveer 15 minuten wachten in een overvolle stikhete bus gingen we eindelijk rijden. Natuurlijk moesten wij er als eerste uit, iedereen moest opstaan. Nu ik dit verhaaltje typ zit ik me te bedenken dat we helemaal niet betaald hebben voor dit ritje. Echt schandalig, maar ja we hadden wel wat stress door alles er om heen. Dat maakt het een beetje goed.

Zijn rond 18.00 naar het salsadansen gegaan. Maar op woensdag avond is de gevorderde groep. Dinsdag en vrijdag is voor de beginners. Komende vrijdag zal dus onze eerste les worden. Nog even bij ’t Vat gezeten, wat gedronken en weer met Ep the cap naar huis. Eerst nog een tussenstop bij Joosje voor roti.

Ze zijn nu bezig met het verbouwen van een huisje naast ons, maar hebben zo enthousiast gegraven dat de waterleiding kapot is gegaan. De mannen hadden beloofd dat ze het water weer zouden aansluiten. Maar dit is helaas niet gebeurd. Dus zitten nu zonder water. Dat is dus echt zwaar afzien. Want je kunt nu helemaal niets. Zeker omdat wij geen flessen water in huis hebben, omdat het water uit de kraan drinkbaar is. Hopelijk is het morgen opgelost en anders moeten ze maar iets regelen voor ons, haha.

Mijn voetjes beginnen al wat bruin te worden. Je zit al een duidelijke witten streep er op. Ben er heel erg blij mee.
Voor de mensen die nog richting Suriname komen… Zorg dat je ruime schoenen of slippers bij je hebt. Want de eerste dagen heb je echt dikke voeten van het vocht. Dat was echt afzien de eerste paar dagen. Liep je even rond en had je dikke vingers en voeten. Daardoor loop je wel snel je voeten kapot.

Donderdag zijn we van ellende maar gaan zwemmen, omdat het water het nog steeds niet deed. Bij het eerste zwembad konden we pas vanaf 13.30 zwemmen. Waren we door een Chinees koppel naar Krasnapolgy gebracht, vonden ons zo zielig. Daar aangekomen waren we erg gelukkig met het water. Na een tijdje kwam iemand op ons af. Hij zei dat hij een rare vraag had. Of wij model wilde staan voor dit hotel, want ze gingen nieuwe foto’s schieten voor op de vakantiebeurs. In ruil zouden wij een paar maanden gratis kunnen zwemmen. Dat klonk zeker goed. Om half 5 stonden we met onze spullen klaar. Eerst een gezellig ontbijtje na gespeeld, daarna het zwembad in met een cocktail. Toen lekker avondeten, haha. Zijn wel de hele avond zoet geweest. Als het goed is kunnen we de pasjes zaterdag ophalen. Hebben ook de foto’s gezien die het waarschijnlijk gaan worden. Ik had toch voor andere gekozen, haha. Maar misschien moeten we de zwembad shoot overnieuw doen. Ook vertelde die man dat hij de foto’s aan iemand had laten zien en dat die vroeg of ik wel wat meer shoots wilde gaan doen. Dat is natuurlijk maar afwachten en zoveel geloof ik er ook niet van.

Van donderdag op vrijdag de hele nacht regen gehad. Dat sliep echt wel goed, haha. Niet zo heel erg benauwd. Ook een dagje geen zon gehad. Het was wel benauwd, maar geen zon. Was ook erg verbrand van donderdag. Dus een dagje geen zon doet je dan erg goed.

Vanavond hebben Amber en ik onze eerste salsalessen gehad. Was echt super gaaf. De pasjes waren nu nog erg simpel, maar we hebben ook gezien wat je straks kunt als je alle 3 de cursussen hebt gehad. Dus daar gaan we zeker voor.
Ook was vanavond de start van de rally race. Onze buren deden hier aan mee. Dus even succes gewenst. Daarna heb ik lekker friet met kipsate op. Smaakte heerlijk. Dadelijk gaan we voor het eerst hier stappen. Wie weet kunnen we onze salsalessen in praktijk brengen.

Iedereen een fijn weekend. Geniet er van. Ik laat weten hoe het stappen hier was. Maandag mag ik beginnen met werken en gaat mijn wekkertje rond 6.00 uur af.

De foto's komen later, het is hier al weer laat en doe het de volgende keer wel. ja ja, ik begin me al goed aan te passen, haha.

• 11 November 2006 - 06:45

Juut:

Lieve Ing, even een vroege reactie van mij...Rols moeders komt om 8:00 zometeen de babykamer behangen, vandaar dat ik zo vroeg al achter mijn computertje zit. Ik wou even zeggen dat ik het heeel leuk vind om zo uitgebreid te lezen over je avonturen daar! Die warmte klinkt echt heftig. Leuk dat je taken op de creche nu wat duidelijker zijn. Komen de 4 jaar sph toch nog ergens voor van pas eej?
    Wat maak je daar allemaal een hoop mee in korte tijd joh, geniet er allemaal van. Veel plezier dit weekend met stappen, probeer je eerste salsa-moves alvast maar 's uit!
    x juut

• 11 November 2006 - 09:04

Jeske:

Ha die Inge,
    Je laat weer een spetterende indruk achter daar in Suriname, goed bezig! Die salsapasjes leer ik graag van je als je terug bent! Hier heel veel regen gehad vannacht, koud...brr vies weer! 't klinkt als een uitdaging t werk wat je gaat doen, hoop dat je het leuk vind! Morgen tegen nummer 1 voetballen, k ben benieuwd! Ik ga aan de studie....
    Veeeeel liefs jes

• 11 November 2006 - 11:40

Yvonne:

Hee Inge,
    Wel in hele andere rol in het verhaal dan dat je gedacht had? Maar goed een grote uitdaging lijkt mij, de boel een beetje aansturen. Hee meis doe voorzichtig met alles wat je doet enne...k blijf je volgen op de voet. Oja hier is het pokkeweer! haha
    XXX Yvonne

• 11 November 2006 - 16:06

Liekie:

Ha lieve ing,
    volgens mij lukt het wennen aardig!! Ohh als je terug komt, wil je dan voor mij zo'n lekkere roti meenemen :)?? Dikke kus van mij!

• 12 November 2006 - 16:41

Annamarie:

Klinkt echt goed wat je allemaal moet doen. Het zal in ieder geval zeker goed op de cv staan!! haha. En lekker shoppen, das niet duur daar...
    In ieder geval succes met alles opzetten alvast..en snel foto's plaatsen he...ben benieuwd!!
    Groetjesss