Mi misi mi matties - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Inge Bemelen - WaarBenJij.nu Mi misi mi matties - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Inge Bemelen - WaarBenJij.nu

Mi misi mi matties

Door: Inge

Blijf op de hoogte en volg Inge

26 April 2007 | Suriname, Paramaribo

Zaterdag hebben we de wandelmars uitgelopen. Het was echt een leuke ervaring!! En we zijn een beetje bekend geworden hier in Suriname. We waren eigenlijk de enige bakra’s die individueel mee liepen, waardoor we ook vaak werden geïnterviewd voor radio en tv. En we liepen achter de Parbo groep aan, ook erg bekend hier en ze hebben ook gewonnen. Dus als we het over de wandelmars hadden zeiden veel mensen; ‘jullie liepen achter Parbo hé ’. Dat was wel heel erg leuk. Na de wandelmars zouden we ons gaan opfrissen en op stap gaan. Laatste knalavond voor Maaike en Amber.. Helaas waren we alle drie al op de bank in slaap gevallen. Dus dat werd een knal ontbijt met alle meiden van beneden.

Zondag was de dag van de waarheid… Toen werd het pas heel echt dat Maaike en Amber weg zouden gaan. Tussen het inpakken door zijn we nog bij Nelly geweest voor sieraden en naar de Mac voor een ijsje. Om half 4 werden we door Rudy opgehaald. Nog een tijdje samen op Zanderij gezeten en toen moesten we echt afscheid nemen… Dat was echt wel heel rot. Natuurlijk werd er een traantje gelaten. Het blijft raar dat je samen een avontuur aan gaat, maar het niet samen afrond. Gelukkig was Rudy zo lief om mijn gedachte af te leiden en mee te nemen naar Cola kreek waar een Hindoestaans feest bezig was. Ik was de enige bakra die rond liep, dus viel erg op. Maar eventjes geweest en daarna heeft hij me netjes thuis afgezet. En wie zaten buiten om me op te vangen… Susan, Annemarie en Judith. Kreeg meteen een groepsknuffel en het eten stond al klaar. Daarna zijn Suus en ik naar het concert gegaan van Buju Benton en Beres Hammond. We gingen eigenlijk voor Beres, maar die is nooit meer gekomen. Dat was erg jammer… Toch hebben we het samen wel leuk gehad. En ik weet nu ook hoe ik filmpjes kan maken, haha. Beter ooit dan nooit he, hahahaha.

Maandag had ik een redelijk drukke dag met poetsen en slippers ophalen. Daarna zijn Suus, Annemarie en ik naar de Hermitage Mall gegaan. Hebben daar gegeten en geshopt. Na de vermoeiende avond hebben we onze pyjama’s aangetrokken en een slaapfeestje gehouden. Matras in de huiskamer bij Suus haar huisje en met zijn drietjes geslapen. Eerst een leuke film gekeken.

Dinsdag heb ik niet zo veel gedaan. Ben uiteten geweest met Sanne, collega van mij. Daarna weer een pyjamafeestje gehouden. Nu hebben we zitten zwijmelen bij Titanic.

Woensdag rustig aangedaan. Woensdag avond naar Millennium geweest, moest er ook eens een keertje van komen, haha. Donderdag een beetje in mijn hangmat gehangen en Clarence heeft me gezelschap gehouden. Die heeft de hele middag er bij gezeten en een boekje gelezen. Matthieuw uit de straat kwam even lekker knuffelen in de hangmat en heeft met mijn telefoon gespeeld. Is ons buurjongetje van 8 jaar. Donderdagavond is Sanne gekomen en hebben we met de andere buren samen zitten eten. Daarna nog even hangen in de hangmat en op weg naar Spanhoek. Was echt weer super gezellig. Veel met Erik gedanst. Tijdens het dansen zei Erik ineens, Inge ik ga je straks zo missen… Dat was ik dus op dat moment ook net aan het bedenken. Gelukkig hebben we nog 3 keer te gaan. Heb ook een foto van hem. Weten jullie ook met wie ik nu veel dans en door wie ik het steeds beter leer.

Vrijdagochtend samen met Sanne opgestaan, die had bij me geslapen. We moesten gaan werken en om 8 uur aanwezig zijn. De hele ochtend lopen poetsen.
Bij thuiskomst mijn hangmat opgehangen en hangen maar!! Matthieuw kwam me weer gezelschap houden. Die avond zijn we roti gaan eten en nog een avondje Titanic gekeken. Ben ook nog even bij Grasita langs gegaan om alvast een lading kleding af te geven.
Zaterdag hadden we weer mensen uitgenodigd om te komen eten. Suus en ik zijn in de ochtend eerst gaan sporten en daarna boodschappen gedaan en gekookt. Grasita was zo lief om ons mee te helpen. Was weer een geslaagde avond. En Grasita heeft beloofd om nog een keertje met me op kruidenjacht te gaan en dan recepten er bij te doen. Zodat ik ze ook weet te gebruiken in Nederland.
Zaterdagavond zijn we naar AM Glam gegaan, feest in de V-tunnel met Amsterdamse dj’s. We hadden voor Grasita ook een kaartje gekocht. Het was niet helemaal mijn muziek, maar toch was het erg gezellig.

Zondag heb ik eerst lekker uitgeslapen en daarna ben ik met Sanne gaan zwemmen bij Kras. Was heerlijk, want het was weer een hete dag. Ik ben nog even met Suus en Annemarie bij Tangelo een stuk taart gaan eten, want de papa van Annemarie was jarig. We wilde eigenlijk nog naar de film hier, maar ja het was al vol. Hebben we thuis maar een dvdtje gekeken. En ik ben op tijd naar bed gegaan omdat ik weer gewoon moest gaan werken.

Deze week weer gewoon moeten werken. Maandag waren er nog geen kindjes, want de meeste scholen begonnen pas op dinsdag !? haha. We zijn maandagavond uit eten geweest, omdat Suus en Annemarie dinsdag naar Galibi gaan en Annemarie naar Groningen.

Komend weekend ga ik Suus en Annemarie opzoeken, mag van Ruben en Grasita gratis mee reizen!! Dus gaan er een gezellig weekend van maken. Grasita wil nog even los gaan, haha. Op 4 mei komt hier een duo uit Nederland optreden… NICK EN SIMON!!! Haha, daar zijn de kaartjes al voor binnen. En natuurlijk zijn we die week dichtbij Torarica te vinden. Daar treden ze op en zullen ze ook wel slapen. Dus wie weet komen we ze nog wel tegen. De cd staat elke dag op, zodat we de tekst kennen. Weekend van 5 en 6 mei ga ik samen met Sanne naar Gosterie. Vind het niet erg dat ik daar voor de tweede keer kom. Daar gaan we de verjaardag van Grasita en Paul vieren. Dus dat zal wel erg gezellig worden. Grasita vond het ook helemaal super dat we nu nog 2 weekenden samen zijn, haha. En dan begint daarna mijn laatste weekje in Suriname. Dus toch nog een paar leuke dingen op de planning. Kan ik nog even goed genieten van Suriname. Want ga het echt heel erg missen.

Nou lieve mensen over 2,5 week ben ik alweer terug in Nederland. Dat half jaar is echt omgevlogen. In Nederland leek het zo lang, maar dat is het dus niet.

Barbara hoe gaat het met jou?? Volgens mij begin je nu aan de laatste weken van de zwangerschap… Echt raar of ik zie je terug met een dikke buik of al als mama, haha. Veel succes de komende weken.

En meiden hou de stapavonden maar alvast vrij als ik terug ben, verwacht natuurlijk wel dat iedereen mee gaat!!!

Bigi brasa te esesi (tot snel)

• 26 April 2007 - 11:15

Liekie:

Ha lieve ing,

Lijkt me toch ook wel heel lastig om alles daar weer achter te laten en te weten dat het einde nu echt in zicht is! Ik ben wel blij om je heeeel snel weer te zien!!
    Vind je lief!

Dikke kus Liekie

• 26 April 2007 - 11:36

Iris:

gaat zeker snel, ben echt benieuwd om je verhalen in het echt te horen. nog veel plezier die laatste weekjes en tot snel

• 27 April 2007 - 10:41

Nelly:

Hoi Inge
    Wel fijn voor je dat je zo goed opgevangen wordt nu je toch eigenlijk alleen in je huisje woont.Doe nog zoveel mogelijk leuke dingen want nu is het eind toch echt dichtbij.Geniet er nog van en tot de volgende keer.

Groetjes en kusjes Nelly

• 02 Mei 2007 - 12:06

Matt.:

Nog heel veel plezier de laatste dagen...Geniet ervan en misschien zien we elkaar nog op een reunie!!!!

• 02 Mei 2007 - 21:54

Barbara & Patrick:

Ha Nichtje,

Met de zwangerschap gaat alles heel goed. Het duurt (als alles volgens schema blijft verlopen) nog maar 3 weken. En inderdaad, als je terug bent zul je een hele andere Barbara zien. Met een dikke, ronde buik en.... met kort haar. Geniet nog van de laatste dagen en momenten daar en dan zien we je snel weer als je in Nederland bent.

Greetz Barbara & Patrick

• 05 Mei 2007 - 08:49

Bolletje:

Heeeeeeeeeee mati!!!!!!! Yes je komt bijna weer naar huis whoehoe...nou ja voor jou wel iets minder natuurlijk.(afscheid nemen enzo) Maar wel leuk om je weer te kunnen meaten. Sterkte met afscheid nemen en enjoy de laatste paar daagjes!!! Doegdoeg lieve Ingus xx Bollus
    Groet je ouders :)

• 08 Mei 2007 - 17:29

Sanne:

Hej inge, waar blijft het verhaaltje over Koninginnendag, Nick en Simon en Gosterie? Was een super leuke week met je! Kun je niet nog wat langer in Suriname blijven. Want eigenlijk wil ik nog niet dat je gaat vind je veel te gezellig! en de kindjes van de Anniecreche kunnen je ook niet missen hoor!!!
    Brasa Sanne

• 09 Mei 2007 - 11:30

Erika :

Hey Hey

Het blijft er allemaal even vet uitzien... is trouwens erg mooi je haar.... spreek je snel xxx
    Erika