Eerste werkdag - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Inge Bemelen - WaarBenJij.nu Eerste werkdag - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Inge Bemelen - WaarBenJij.nu

Eerste werkdag

Door: Inge

Blijf op de hoogte en volg Inge

14 November 2006 | Suriname, Paramaribo

Maud, bedankt voor je tip :). Ik zag het nu ook op de foto. Heb elke dag gekeken of de fiets er nog stond, was gelukkig ook zo. Hoorde dat de mensen hier te lui zijn om een fiets te stelen... Daar zullen we het maar op houden. Maar heb de fiets nu wel goed op slot gedaan.

Vandaag mijn eerste werkdag gehad. Ben om 6.00 uur op gestaan, was echt even wennen. Was hier ook nog donker. Na een goede fietstocht van 20 minuutjes wat bezweet aangekomen. Was op tijd, dus kon even uitzweten. Rond kwart voor 8 wist ik op welke groep ik zou beginnen, dat was rood. De schoolbegeleidende groep ook meteen de zwaarste. Het was echt even wennen, het gaat dus heel anders dan hier. De kindjes waren extra druk omdat er weer een nieuw gezicht was en werd dus ook uitgeprobeerd. Volgens mij heeft elk kind om mijn nek gehangen en een meisje liep zelfs tijdens zit momenten naar mij toe. Gelukkig waren de kinderen niet eenkennig. Tijdens het spelen waren de kinderen ERG actief. Zelfs de kindjes die normaal rustig spelen hadden nu zin om rond te rennen waar ik dan achter aan mocht.... Erg leuk dus. Vooral in de brandende zon. Maar voor ik het wist was het alweer half 1 en gingen de kindjes naar huis. Een jongetje werd pas later opgehaald, dus ging lekker op mijn schoot zitten. In het kwartiertje had hij al bijna op elk stukje van mijn t-shirt gesabbeld en zelfs aan de touwtjes van mijn broek, haha. Hij vond het zelf ook erg grappig.

In de brandende zon weer terug gefietst. De bouwvakkers zeiden al tegen mij dat het heet was en dat ik een rode kop had. Nou ik leek echt op een tomaat!!! Heb nog nooit zo rood gezien, zelfs niet na een voetbalwedstrijd... Ik kan natuurlijk niet langzaam fietsen, maar ga het toch proberen.

Daarna nog een paar uurtjes alleen geweest en lekker op de bank liggen slapen. Ben net met Amber uit eten geweest. Waren gister bij het tentje pannenkoeken gaan eten en vandaag een lekkere burger op.
Morgen hebben we onze tweede salsales weer. Deze keer krijgen we een partner om mee te dansen, dus ben benieuwd. Verder geen spannende dingen op de planning. Gaan over een paar weken wel een trip in het weekend doen.

Ik hou jullie op de hoogte!! Ik ga zo terug lopen en daarna lekker in bed liggen lezen en dan slapen...

O, ja papa en maman komen in het huisje naast ons. Dat is echt wel een een mooi appartement en groot ook nog. Dus deze foto klopt niet meer. Komt nog een nieuwe voor.
Dikke kus voor iedereen

• 14 November 2006 - 18:25

Maud:

Wat een giller zeg van die fiets. Maar gelukkig heb je hem nog steeds.
    Liefs Maud.

• 14 November 2006 - 23:25

Annicka:

Hey Inge, zo te lezen heb je het super naar je zin. En ik denk dat je nu al bruiner bent dan jan hihi!
    nog veel plezier en hoop snel weer iets te lezen kus Annicka

• 15 November 2006 - 17:20

Adinda:

hey lieve inge
    hier mijn eerste berichtje. zo te zien en te lezen gaat het goed met je. we hebben veel regen gehad hier terwijl jij lekker in het zonnetje zit (jaloers) verder gaat hier alles goed. mis je wel!
    dikke kus adinda

• 15 November 2006 - 21:30

Annamarie:

heee meis,
    Dat klinkt allemaal heel goed!!lijkt me echt een hele ervaring!en zeker lekkere tijden!haha. en die kindjes,gelukkig zijn ze niet eenkennig ja.
    wel blijven schrijven he,ik vind het echt leuk om alles zo te volgen!!
    groetjesss

• 16 November 2006 - 09:09

Nadia:

schat wat leuk dat je het naar je zin hebt. Moet wel vaak aan je denken. Zelfs mijn zus vroeg hoe is het met Inge in Suriname (je weet wel die je bij etenstijd tegen kwam). Ik kan niet wachten tot het maart is, je weet, dan gaan we daten maar wel in SURINAME! ik spreek je snel en doe voorzichtig!
    Dikke zoen van mij voor jou